Koop je tickets

Terug naar nieuws

Road to Tuinfeest – Blogpost 2

17 maart 2023

In deze blog nemen we je mee naar alles wat er komt kijken bij het organiseren van Nirwana Tuinfeest 2023. Een muziekfestival dat elk jaar plaats vindt in de tuin van jongerencentrum Nirwana in Lierop en waar tijdens het laatste weekend van de bouwvak voor de regio zuid meer dan 15.000 bezoekers komen!

Bekendmaking van de bands
Vorige week hebben we de tweede lading bands bekend gemaakt voor Nirwana Tuinfeest 2023. We nemen je deze keer graag mee bij hetgeen er allemaal komt kijken bij het bekendmaken van de bands voor Nirwana Tuinfeest. 

Voordat we bands überhaupt bekend kúnnen maken dienen we ze natuurlijk eerst vastgelegd te hebben. Bij de ene band is dit in een uur geregeld en bij een andere band duurt dit meerdere maanden. Over het algemeen kunnen we stellen dat hoe groter een band is, hoe langer het duurt voordat ze daadwerkelijk vastgelegd zijn. Ook is een buitenlandse band boeken een langere weg dan een nationale band boeken. Dit heeft dan weer te maken met het reisschema van een buitenlandse band. Zij zijn namelijk vaak op tour met een grote tourbus of vliegtuig en willen hun tour natuurlijk zo efficiënt mogelijk vullen. Je kunt je voorstellen dat een grote buitenlandse band vastleggen de weg van de lange adem is. 

Voor het bekendmaken van een lading bands hanteren we een bepaald schema. Volgens het tijdschema voor de 2 podia dat we tijdens Nirwana Tuinfeest hanteren weten we dat er in totaal 31 bands optreden. We proberen deze bands in de periode januari t/m april op enkele momenten bekend te maken. Het ene jaar zijn dit 4 momenten waarop we bands bekend maken en het andere jaar lukt dit in 2 momenten. Dit jaar is het ons gelukt om de eerste lading bands midden januari bekend te maken en de tweede lading bands begin maart bekend te maken. 

Wanneer het moment daar is dat we genoeg bands vastgelegd hebben om bekend te maken gaat de commissie Marketing & Communicatie aan de slag om van deze bekendmaking een mooi filmpje te maken die we kunnen gebruiken op onze website en social media. Ook wordt er een afbeelding ontworpen met daarop alle tot dan toe bekendgemaakte namen. Bij het vastleggen van de bands ontvangen we ook persfoto’s van de bands. Deze persfoto’s bewerken we altijd met een Nirwana Tuinfeest sausje. Hiermee realiseren we dat er een bepaalde herkenbaarheid is bij de afbeeldingen die we gebruiken. Maar voordat we de filmpjes en afbeeldingen überhaupt gebruiken dienen deze goedgekeurd te worden door de bands zelf. Vaak is dit een formaliteit, maar uit ervaring weten we dat dit ook wel eens een discussiepunt kan zijn.

Nadat alles gereed is communiceren we met de bands de datum en het tijdstip van bekendmaking. We willen er namelijk altijd voor zorgen dat wij de eersten zijn die de nieuwe namen bekend maken. Ook het persbericht versturen we pas na het tijdstip van bekendmaking naar alle andere media.

Zoals jullie zien is het bekendmaken van bands niet zomaar het maken van een nieuwsbericht maar gaat hier een heel proces aan vooraf.

In de volgende blog nemen we je graag verder mee bij alles wat er komt kijken bij het organiseren van Nirwana Tuinfeest!

Reacties: info@nirwanatuinfeest.nl

Sponsoren