Koop je tickets

Terug naar nieuws

Road to Tuinfeest – Blogpost 3

21 april 2023

In deze blog nemen we je mee naar alles wat er komt kijken bij het organiseren van Nirwana Tuinfeest 2023. Een muziekfestival dat elk jaar plaats vindt in de tuin van jongerencentrum Nirwana in Lierop en waar tijdens het laatste weekend van de bouwvak voor de regio zuid meer dan 15.000 bezoekers komen!

Onze vrijwilligers

Velen van jullie weten dit waarschijnlijk al, maar wij kunnen al jaren met trots vermelden dat wij een festival zijn wat volledig draait dankzij vrijwilligers. Iedereen die meewerkt om het Tuinfeest ieder jaar tot een succes te maken doet dit gewoon, omdat hij of zij dat leuk vindt. Gewoon, voor de gezelligheid. Gewoon, om er weer bij te zijn! Bestuur, opbouwer en barmedewerker: we doen dit omdat we dit gewoon superleuk vinden.

Wij hebben de luxe dat we eigenlijk ieder jaar meer dan genoeg vrijwilligers hebben die ons komen helpen. We merken om ons heen dat andere verenigingen het moeilijk beginnen te krijgen om vrijwilligers binnen te halen en ook te behouden, hier hebben wij gelukkig (nog) geen last van.

Wij als bestuur zijn het hele jaar bezig met het Tuinfeest, de rest van onze vrijwilligers begint wat later. Sommigen beginnen aan het begin van het jaar, als de plannen voor het veld beginnen te komen. Anderen beginnen nu, of zijn er alleen tijdens het Tuinfeest weekend bij. Alle vrijwilligers zijn voor ons even belangrijk en proberen wij natuurlijk ieder jaar weer enthousiast te krijgen om ons te komen helpen.

De mensen die helpen in de bars en bij de ingang benaderen wij ieder jaar via de lijsten van voorgaande jaren. We zitten dan een aantal avonden bij elkaar met 4 dames, pakken de lijsten voor ons en beginnen gewoon bovenaan met bellen. Sommige mensen bellen we persoonlijk, bij andere mensen bellen we de contactpersoon van hun ‘barteam’ en zij regelen dan de rest. Vaak hoeven we alleen onze naam te zeggen en ‘we bellen namens Nirwana Tuinfeest’. Het antwoord aan de andere kant van de lijn is dan meestal: ‘Natuurlijk ben ik er weer bij!’. Het is soms wat puzzelen om alle shifts rond te krijgen, maar het is ons nog nooit niet gelukt.

Wat fijn is aan het werken met dezelfde vrijwilligers is dat deze mensen vaak precies weten hoe alles gaat bij ons. Hoe werken we in de bars, hoe gaat het bij de toegangscontrole, hoe bouwen we alles op in de week voorafgaand aan het festival? Deze ‘vaste’ vrijwilligers zijn voor ons dan ook superbelangrijk en zij zorgen ook vaak voor de ‘nieuwe’ vrijwilligers. Door mond-op-mond reclame hebben we ook ieder jaar weer nieuwe aanwas, wat zorgt voor de continuïteit.

Doen al deze mensen dit dan echt helemaal voor niets? Tuurlijk niet, ze krijgen er van alles voor terug: bij de opbouw iedere dag een heerlijke lunch (vaak verzorgd door een van onze sponsoren)en een lekker drankje aan het einde van de dag, we verzorgen onze medewerkers goed tijdens hun shifts in het Tuinfeest weekend en we sluiten altijd af met een gezellige vrijwilligersavond in Nirwana. Maar wat je er natuurlijk vooral voor terugkrijgt is een fantastisch Tuinfeest weekend!

In de volgende blog nemen we je graag verder mee bij alles wat er komt kijken bij het organiseren van Nirwana Tuinfeest!

Reacties: info@nirwanatuinfeest.nl

Sponsoren