Koop je tickets

Terug naar nieuws

Road to Tuinfeest – Blogpost 6

24 juli 2023

In deze blog nemen we je mee naar alles wat er komt kijken bij het organiseren van Nirwana Tuinfeest 2023. Een muziekfestival dat elk jaar plaats vindt in de tuin van jongerencentrum Nirwana in Lierop en waar tijdens het laatste weekend van de bouwvak voor de regio zuid meer dan 15.000 bezoekers komen!

Over 3 weken zal Nirwana Tuinfeest los barsten. Zoals je in de blogs hebt kunnen lezen zijn we het hele jaar al bezig met de voorbereidingen, maar de laatste weken voor Nirwana Tuinfeest zijn natuurlijk het intensiefst. Nu zal blijken of alle voorbereidingen goed zijn gegaan waardoor de opbouw en laatste loodjes ook allemaal goed gaan. Door de ervaring die we hebben zijn we daar niet zo bang voor. Alles gaat goed komen!

Zondag = familiedag
Al sinds het ontstaan van Nirwana Tuinfeest staat de zondag in de wijde omgeving bekend als de familiedag. Deze dag is geheel gratis voor iedereen en op zondagmiddag is er een grote speelweide voor de kinderen. Door de nieuwe indeling van het terrein die we hebben gemaakt is de speelweide voor de kinderen nog groter. Hierdoor verwachten we dat de doorstroom van de meer dan 1000 kinderen beter gaat en een ander voordeel is dat we nog meer spellen en activiteiten kunnen aanbieden aan de kinderen. Zo staan er dit jaar maar liefst 4 springkussens.

Naast alle spellen en activiteiten die de kinderen kunnen doen ontvangen de kinderen ook een eigen entreebandje en krijgen ze gratis ranja, snoep en popcorn. We willen op deze manier de kinderen kennis laten maken met ons festival. Veel bezoekers van Nirwana Tuinfeest zijn vroeger met hun ouders naar de familiedag geweest en op hun beurt nemen zijn nu hun kinderen mee naar de familiedag. Voor ons de bevestiging dat we hiermee de spijker op de kop slaan.

Om de gezinnen met kinderen optimaal te laten genieten van Nirwana Tuinfeest in het algemeen en de speelweide in het bijzonder gaat het terrein speciaal voor hen een uur eerder open. Om 12.30 uur om precies te zijn. Dit hebben we vorig jaar voor het eerst gedaan en is ons en de bezoekers enorm bevallen.

Zondag = tributedag
Naast de speelweide op zondagmiddag staat de familiedag ook sinds 2008 in het teken van tributebands. In de afgelopen 15 jaar hebben de beste nationale en internationale tributebands op ons podium gestaan. Deze formule werkt nog steeds omdat er voor iedereen, jong en oud, herkenbare muziek voorbij komt. Op een dag als de zondag waarbij de entree ook nog eens gratis is spreekt dit voor heel veel mensen aan.

Voordat Nirwana Tuinfeest 2023 los gaat barsten komen we nog met een blog waarin we uitleggen wat er in de laatste week voor ons festival allemaal moet gebeuren. Hoeveel mensen en tijd er nodig is om er voor te zorgen dat alles op vrijdag 18 augustus om 14.30 gereed is wanneer de poorten open gaan.

Mede door de blogs die al geschreven zijn en de blogs die nog geschreven gaan worden hopen we voor iedereen een duidelijk beeld te hebben kunnen geven over wat er komt kijken bij het organiseren van een festival als Nirwana Tuinfeest waar in een weekend ruim 17.000 bezoekers komen.

Reacties: info@nirwanatuinfeest.nl

Sponsoren