Koop je tickets

Terug naar nieuws

Road to Tuinfeest – Blogpost 7

12 augustus 2023

In deze blog nemen we je mee naar alles wat er komt kijken bij het organiseren van Nirwana Tuinfeest 2023. Een muziekfestival dat elk jaar plaats vindt in de tuin van jongerencentrum Nirwana in Lierop en waar tijdens het laatste weekend van de bouwvak voor de regio zuid meer dan 15.000 bezoekers komen!

Eindelijk is het zover. We zijn begonnen met de opbouw van Nirwana Tuinfeest 2023! De komende 1,5 week gaan we ervaren of we alles goed voorbereid hebben en of het terrein er uit komt te zien zoals we het vooraf op papier hebben bedacht.

1,5 week voordat de poorten van Nirwana Tuinfeest open gaan beginnen we met het uitzetten van het terrein. Dit betekent dat op het terrein wordt aangegeven, middels een spuitbus of paaltjes, waar de tent, het hoofdpodium, de tribune, de barren, de eettenten en alle andere grote dingen komen te staan. Een week voor Nirwana Tuinfeest hebben we met alle vrijwilligers die meehelpen met de opbouw een kick-off. Tijdens deze kick-off laten we zien wat we allemaal bedacht hebben en hoe het terrein er uit gaat zien. Dit is ook het moment dat de opbouw echt gaat beginnen.

In een week tijd wordt er voor meer dan 100 ton aan ijzerwerk in elkaar gezet om het hoofdpodium, tentpodium, tribune, dek boven de bar, torens op het terrein en nog wat kleine dingen op te bouwen. Daarnaast wordt er voor bijna 4 kilometer aan hekwerk geplaatst en wordt de grote tent ook op zijn plek gezet. Wanneer dit allemaal gereed is worden er verschillende wc-containers geplaatst en aangesloten en wordt er backstage een artiestendorp gemaakt met zo’n 15 kleedlokalen en opslagcontainers. Dit jaar hebben we in samenwerking met brouwerij ’t Uiltje een extra grote speciaal bieren bar die wat meer aandacht nodig heeft dan andere jaren. Ook het foodplein met alle eetgelegenheden en de foodtables is dit jaar groter dan ooit.

Na alle ruwe opbouw is het tijd voor team deco. Zij zorgen er samen met de opbouwers voor dat het gehele terrein er visueel top uit komt te zien. Denk hierbij aan de doeken van het hoofd- & tentpodium, de torens waar de timetables op te zien zijn en de aankleding van de tribune en het dek boven de bar. Maar ook de prijslijsten die helemaal in stijl van de poster en podiumdoeken zijn en de uitlichting van het terrein zijn taken die team deco op zich neemt. Dit zorgt er voor dat de beleving van onze bezoekers optimaal is. Iets wat we hoog in het vaandel hebben staan.

De ervaring leert dat, ondanks de ruime planning die we hanteren, we op het laatste moment altijd nog bezig zijn met de finishing touch. Maar als op vrijdag om 14.30 uur de poorten van onze nieuwe ingang open gaan dan zorgen we er voor dat het terrein er spik en span uit ziet. Dit is ook het moment dat onze vrijwilligers van de opbouw kunnen gaan genieten van een heerlijk weekend Nirwana Tuinfeest. Vele andere vrijwilligers gaan als bandbegeleider, barmedewerker, backstagehost, muntenverkoper of sfeerbeheerder tijdens het weekend er voor zorgen dat de bezoekers en bands niets tekort gaan komen. Na Nirwana Tuinfeest zal het terrein ook weer door vele vrijwilligers binnen 2 dagen helemaal opgeruimd zijn.

We hopen dat alle blogs die afgelopen maanden zijn geschreven een goed beeld geven van wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van Nirwana Tuinfeest. We hebben het met plezier gedaan!

Reacties: info@nirwanatuinfeest.nl

 

Sponsoren