Koop je tickets

Festivalinformatie

Alles wat je moet weten over Nirwana Tuinfeest!

Praktische informatie

48e EDITIE

De 48e editie van Nirwana Tuinfeest vindt plaats op 9, 10 & 11 augustus 2024!

OPENINGSTIJDEN

Vrijdag (9 augustus):

 • Terrein open: 14:00u
 • Muziek uit: 00:00u
 • Terrein gesloten: 00:30u

Zaterdag (10 augustus):

 • Terrein open: 12:30u
 • Muziek uit: 00:00u
 • Terrein gesloten: 00:30u

Zondag (11 augustus):

 • Terrein open: 12:30u
 • Sluit kindermiddag: +/- 16:00u
 • Muziek uit: 23:00u
 • Terrein gesloten: 23:30u

ENTREEKAARTEN EN CONSUMPTIEMUNTEN

Entreekaarten zijn alleen online verkrijgbaar via onze ticketpartner. Het is verboden entreekaarten door te verkopen aan derden en/of op enige wijze aan derden te verstrekken voor commerciële doeleinden. Eenmaal gekochte entreekaarten worden niet teruggenomen en zijn alleen geldig op de vermelde editie. Ben je verhinderd en wil je de tickets toch doorverkopen? Wij raden aan om dit via Ticketswap te doen, omdat onze ticketpartner gebruikt maakt van het SecureSwap systeem.

Kinderen onder de 16 jaar oud zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

De zondag van Nirwana Tuinfeest is een dag die voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit betekent dat iedereen welkom is en dat voor deze dag dus geen ticket benodigd is.

In de voorverkoop kan een voucher voor consumptiemunten gekocht worden tegen een gereduceerde prijs. Deze voucher kan op het festivalterrein worden ingeruild tegen consumptiemunten. Eten en drinken kan tijdens Nirwana Tuinfeest alleen gekocht worden met consumptiemunten. Wanneer je tijdens Nirwana Tuinfeest nog consumptiemunten over hebt van de huidige editie dan kun je deze inleveren. Gekochte consumptiemunten zijn niet meer geldig op volgende edities.

PARKEREN

Parkeren is op eigen risico!

 • Fietsen kunnen gratis geparkeerd worden in de fietsenstalling.
 • Voor het parkeren van een auto betaal je in de voorverkoop €6,- voor één dag en €12,- voor het hele weekend. Op de dag zelf betaal je €7,- voor één dag en €15,- voor het hele weekend. Let op: koop je parkeerticket vooraf online via de webshop.

ETEN EN DRINKEN

Het is verboden eigen eten en drinken mee te nemen op het festival terrein. Dit kan worden ingenomen en wordt na het festival niet teruggegeven.

NIX18
Personen welke zich kunnen legitimeren als 18 jaar of ouder krijgen bij de entree een polsbandje. Met dit bandje kunnen ze alcoholische drankjes bestellen. Bezoekers die niet onmiskenbaar ouder dan 18 jaar zijn en zich ook niet als zodanig kunnen legitimeren krijgen geen polsbandje. Zonder polsbandje is het verboden om alcoholische drankjes te nuttigen. Personen onder 18 jaar waarvan wordt geconstateerd dat zij alcohol drinken worden van het festivalterrein verwijderd. Het is verboden om alcoholische drankjes door te geven aan personen onder 18 jaar. Personen waarvan wordt geconstateerd dat zij alcohol doorgeven aan personen onder 18 worden van het festivalterrein verwijderd. Een eventuele boete omtrent drankgebruik kan worden verhaald op de overtreder. Het is verboden om plastic bekers en snackbakjes mee buiten het festivalterrein te nemen.

TOEGANKELIJKHEID VOOR MINDERVALIDEN

Het terrein van Nirwana Tuinfeest is bereikbaar voor mindervaliden die in een rolstoel zitten. Let wel op dat ons terrein ook voor delen uit gras bestaat. Bij de toiletten is ook een mindervalide toilet aanwezig.

Bij de mainstage is alles verhard tussen de geluidstoren en het podium middels houten vloerdelen. Ook is er bij de mainstage een tribune waar je met een rolstoel gebruik van kunt maken om alles beter te zien.

In de tent en bij de eettentjes is alles verhard middels houten vloerdelen.

LOCKERS

Wie persoonlijke spullen veilig of droog achter slot en grendel wil bewaren, kan onze lockers gebruiken. Je kan een locker huren voor één festivaldag of voor de gehele duur van het festival. Er zijn ook lockers voorzien van een stroompunt (stopcontact) beschikbaar, wil je bijvoorbeeld je telefoon opladen dan kun je hier gebruik van maken.

Reserveer je locker via deze site (kort voor het festival beschikbaar).

Lockers zijn ook op de festivaldagen te huur op het festivalterrein.

MERCHANDISE

Op het festivalterrein is één verkooppunt met officiële merchandise van de bands en één met Nirwana Tuinfeest merchandise! Scoor hier toffe items uit onze eigen collectie en bemachtig een aandenken aan ons festival.

SAMEN SCHOON, SAMEN GROEN

We streven er naar de natuur en dus ook onze mooie tuin zo zuiver mogelijk te houden. Heb je een lege beker of ander afval gooi het dan in een van de ruim voldoende aanwezige afvalbakken. Dank voor je medewerking!

ECOCOIN

Nirwana Tuinfeest maakt gebruik van ecocoins om zo samen onze tuin schoon te houden en onze impact op het milieu beperkt te houden. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst 2 ecocoins. Met een ecocoin én consumptiemunt krijg je een drankje. Vervolgens kun je tegen inlevering van je plastic beker én consumptiemunt je volgende drankje halen. Zo blijven er zo min mogelijk plastic bekertjes op het terrein liggen en kan iedereen van een schoon veld genieten!

ROOKBELEID

Het is in Nederland verboden om te roken in horecagelegenheden, op het werk en in openbare gebouwen. Het is onder meer daarom ook verboden om in onze festivaltent en onder overkappingen op het festivalterrein te roken. De beveiliging en organisatie zijn bevoegd om bezoekers die deze regel overtreden daarop aan te spreken en zelfs van het terrein te verwijderen.

Sponsoren